DE MUSEA
18 oktober 2017
Naar het Rijksmuseum naar Matthijs Maris
Sprookjesachtig is het woord dat het beste bij veel van zijn werk past, zo nu en dan moesten we ook aan het werk van de pré rafaelieten denken. In zijn latere werk werd zelfs de herkenbaarheid ondergeschikt aan het gevoel. Dat ging voor mij toch iets te ver.
27 september 2017
Naar het Mauritshuis in den Haag. Het is nog een beetje komkommertijd in het EXPO-gebeuren in de Randstad. In het Mauritshuis oude portretten bewonderd, daarna naar Pulchri met gevarieerd werk zoals we dat gewend zijn. Voor elck wat wils en het is bij Pulchri altijd een prima plek voor een biertje, een balletje en een babbeltje.
16 augustus 2017
Beelden aan Zee, met de Heeren.
Het was weer genieten: Witte gipsen en gekleurde beelden bevolkten het museum. Alle van de hand van Zhang Dali. "Gewone Mensen", die je zo zou kunnen tegenkomen in China. Koppen waar een levensgeschiedenis aan valt af te lezen.
Ontroerend gewoon.
31 mei 2017
Met de Heeren naar Beelden aan zee.
Naar Auke de Vries.
Slechts enkele Nederlandse kunstenaars zijn tot ver buiten de landsgrenzen bekend en Auke de Vries is er één van. Zijn werken voor de openbare ruimte zijn talrijk. In Nederland, maar ook in Duitsland, Engeland en Spanje is De Vries vertegenwoordigd. Met sculptuur wil hij de ruimte bedwingen en ‘aanraken’. Met zijn werk maakt hij de verbinding tussen de straat, architectuur en infrastructuur. In het voorjaar van 2017 eert Beelden aan Zee de kunstenaar met een groots overzicht van recent werk
23 maart 2017
Met de heeren naar Boijmans
'Gek van de Surrealisten'. Het mooiste vond ik twee schilderijen van Leonor Fini. Nog nooit gezien, sprookjesachtige uitstraling.
3 augustus 2016
Met de Heeren naar het Gemeentemuseum in Den Haag.
Naar de Duitse nieuwe figuratie: Penck, Baselitz, Lüpertz en Immendorff. Inspirerende tentoonstelling.

De 'Curve Paintings' van Bridget Riley leverde nogal wat
discussie op bij de voornamelijk vrouwelijke kijkers.
Is dit dan vrouwenkunst ???? Of is het een toevallige waarneming.

'New Babylon' van Constant Nieuwehuis had een faschinerende opstelling van enkele maquettes:
In de cabinetjes in het donker, met alleen een paar spotjes er op.
Pluim voor de conservator.
31 maart 2016
Met de Heeren naar het gemeentemuseum in den Haag gegaan. Een overzichtstentoonstelling met het werk van Karel Appel.
Veel grote doeken, dus eigenlijk maar een kleine tentoonstelling Beviel me wel
13 januari 2016
Dagje met de heeren naar de Hermitage in Amsterdam. De Spaanse meesters bewonderd. Er zitten juweeltjes tussen, maar het meest pakte mij toch het schilderij van Sint Franciscus door Franchisco de Zurbaran. Op nummer twee staat voor mij de apostelen Paulus en Petrus geschilderd door El Greco. En de etsen van Goya, de uitvinder van de aquatint waren ook zeer inspirerend. Die hebben we uitgebreid staan analyseren, kortom een tentoonstelling die ik niet had willen missen.
7 september 2015
Drie Leidse kunstkenners bij het gemeentemuseum in den haag. We waren naar de zomerexpo. Deze paaseilandkop hoorde daar ook bij.
2 juli 2015
Beelden aan zee
'Vormidable' is de titel van de zomertentoonstelling aan het Lange Voorhout en in museum Beelden aan Zee. Met de heeren bezocht ik beide plekken. Het museum vond ik het interessantste.
13 mei 2015
Met de heeren naar EYE, de indrukwekkende installatie van William Kentridge gezien en het bijzondere gebouw bewonderd
23 juli 2014
Naar het gemeentemuseum in Den Haag met de heeren. Er was weer heel wat te zien: De zomer-expo. Leuke tentoonstelling, ik vond dat de jury wel iets strenger had mogen zijn. Fotoverhalen Interessante tentoonstelling, had wat meer diepgang dan de zomerexpo, bekende en minder bekende fotografen dus hier en daar en feest der herkenning (Krzysanovsky, Erwin Olaf enz.enz.) Juergen Pertenheimer aardige tentoonstelling waar ik op een paar leuke ideetjes werd gebracht. Nog even dwalen langs Mondriaan en Rietveld en we hadden het weer gehad.
2 juli 2014
Naar Haarlem, de Hallen met de heeren. Tentoonstelling: LUCHT in de Nederlandse schilderkunst sinds 1850. Wat een prachtige tentoonstelling weten ze er weer van te maken!
28 juni 2014 Elspeth Diederix
Robert Zandvliet
Jan Voerman
Tjeerd Bottema
Met de Heeren naar Haarlem, naar het Teijlers museum -prachtig museum blijft dat toch-. Naar de romantici Koeokoek Schelfhout en ik ontdekte nog een Weissenbruch. Erg fraai vond ik 'de keuze van Joost Zwagerman'. Oud en modern werk smaakvol gecombineerd. Er zaten een paar prachtige fijne etsjes bij. Na Teijlers 'gezien' te hebben nog een bezoekje aan de Haarlemse Waag waar op de eerse verdieping een fraaie tentoonstelling te zien was. Op de tweede verdieping de verrassing van de dag: een mooi en doelmatig ingericht atelier voor modeltekenen en schilderen. Het was er nog lekker warm, 's ochtends had men er naaktmodel geschilderd.
26 februari 2014
Met de Heeren naar Boijmans van Beuningen. Naar de tentoonstelling van Brancusi. Mooi om zo veel van zijn werk eens bij elkaar te zien. Helaas, daar was fotograferen verboden. Gelukkig mocht het elders wel.
22 januari 2014
Vandaag met de heeren naar Gouda geweest. Het Gouds museum een mooi stedelijk museum vlak bij de kerk. Veel moois gezien, vooral het werk van Henri Fantin Latour een schilder uit de impressionistische tijd, die zijn eigen weg volgde met schilderijen in laat romantische sferen. Hij had een manier van werken, die me soms even aan het werk van Jan Mankes deed denken. Mooi allemaal, ook de lunch zag er prima uit en smaakte uitstekend. een goede bodem voor de borrel aan het eind van de middag in 'de vergulde zalm'
16 december 2013
Vrijdag met de heeren naar het Rijksmuseum geweest.
Wat een kultuurpaleis, wat een prachtig gebouw.
En wat een drukte. Met de museumkaart ben je snel binnen en kun je wat sneller dan de anderen aansluiten bij de rij voor de garderobe, en wat later bij de rij voor het restaurant. Nee, dat hebben ze dan bij het vangoghmuseum ietsie beter geregeld. Ik verbaasde me er over dat er toch nog van die doodlopende 'steegjes' in het museum zijn gebleven echt wel onhandig als het druk is. Toch een beetje een kultuurdoolhof. Frank Auerbach moest zich meten met Rembrandt. Beetje een appels en peren verhaal. Maar wel spannend en inspirerend die landschapsschilderijen van Auerbach. Dikke klodders verf alsof hij aan het kleien is geweest, maar toch lijnig en met subtiele kleurvlakjes er in. Smaakt naar meer.
Verder heb ik met verbazing kennis genomen van de 'Ottomaanse afdeling' . En de tekeningetjes van de 17e eeuwse Adriaan van Ostaijen. Prachtig, dat er ook nog van dat niet prestigieuze werk is bewaard gebleven.
28 september 2013
Kunstroute
De kunstroute heb ik dit jaar een beetje als verstekeling meegemaakt op de zolder van Ars.
Toch nog een kleine 100 bezoekers gehad die twee middagen. klik voor meer foto's
14 augustus 2013
Lange Voorhout.
Met de Heeren naar de beelden op de Lange Voorhout, de lunch bij Pulchri daar ook de kunst bekeken. Daarna via een paar galeries naar de kroeg. Welbesteed dagje.
10 juli 2013
Met de Heeren naar het Gemeentemuseum te Den Haag. De zomertentoonstelling en werk uit de collectie Bert Kreuk bekeken. Broodje gegeten in het restaurant van het Museon, biertje in het Restaurant van het Gem een welbestede dag.
28 oktober 2012
Met de Heeren naar de Kunsthal; bijzondere opstelling van kunstwerken. Vooral de ligstoelen noodden uit tot zeer lang kijken naar de werken.
27 juli 2012
Met de HEEREN naar zee. (Haarlem, de Hallen)
24 mei 2012
Met de HEEREN naar het gemeentemuseum en het GEM
Met de HEEREN naar het van Gogh geweest.
'GEDROOMDE LANDSCHAPPEN'
Symbolisme van van Gogh tot Kandinsky
Prachtige tentoonstelling met werk van veel verschillende schilders.
fotograferen verboden
maart 2012
Met de Heeren naar Beelden aan zee
Klik voor de diashow
14 april 2010
woensdag 14 april
met de Heeren naar de Kunsthal te Rotterdam
februari 2010
woensdag 10 februari
met de Heeren naar het gemeentemuseum in Den Haag naar de tentoonstelling van 'Kandinski en der Blaue Reiter'

4 december 2009
Met de Heeren naar Cezanne Mondriaan Picasso in het Gemeentemuseum te Den Haag, waar uiteraard nog veel meer te zien was.
20 juli 2009
Beelden aan de Lange Voorhout
Met Joke
15 juli 2009
Met de Heeren naar Den Haag
25 februari 2009
Met de Heeren het Gemeentemuseum, het GeM en het fotomuseum in Den Haag bezocht. Vermoeiend dagje.
10 december 2008
naar Paul Citroen in Zwolle
14 november 2008
naar het Gemeentemuseum in Den Haag,
naar de 20e eeuw.
Mooie overzichtstentoonstelling over de kunst in de twintigste eeuw met veel informatie over de maatschappelijk basis van waaruit de kunst ontstaat.

Hierbij zo maar een paar dingen die ik tegen kwam.


een werk van Schoonhoven
niet van dat hele subtiele witte maar mooi ruig

ook een vakjesstructuur -van een andere kunstenaar- mooi keramiek

een urbane fantasie van Constant
uit zijn 'homo ludens' tijd

12 oktober 2008
In september ben ik weer met etsen begonnen. We doen een uitwisseling met Japan: Een aantal Japanse etsers exposeren in 2009 bij Ars en een aantal Ars-etsers exposeren dan in Osaka.
Ik heb besloten om hondjes te gaan doen;
iets heel anders dan het blikjes project van vorig jaar.
Hierbij het eerste hondje
27 en 28 september 2008
KUNSTROUTE LEIDEN.
Ons huis verbouwd tot expositieruimte. Zaterdag- en zondagmiddag ongeveer 130 belangstellenden over de vloer gehad.
Over het geheel genomen prettig en geïnteresseerd publiek.
Klik op het plaatje hiernaast voor enkele fotos van de expo.
13 en 14 september 2008
WORKSHOP KAKEJIKU
De uit Japan ingevlogen Kakejiku meester Satoshi Ando wijdde ons in in de kunst van het op de traditionele wijze vervaardigen van Rolschilderingen.
Het was tevens het afscheid voor altijd van Kumi Kuwamura onze Sumi-e lerares en degene die mij de kans heeft gegeven om Japan een klein beetje te leren kennen.
10 september 2008
Naar Boijmans en de Kunsthal
op beide plekken bijzonder werk te zien. Vooral het werk van Yayoi Kusama in Boijmans was fantastisch om mee te maken en te bekijken.
5 augustus 2008
Naar kasteel het Nijenhuis bij Heino
de Tentoonstelling van Elise van der Linden: Mooie Video Environnements; genoten van de tentoonstelling in dit mooie kasteel. Ergens op een vensterbank stond dit beeldje mooi te zijn in het felle licht.
11 april 2008
De blikfabriek 'carcrash'
(Scheltema)